Jovana Trkulja, Vukica Vukas, Andrijana Pajović

MOGUĆA REALNOST
FotografijeZajednički koncept tri umetnice (Jovana Trkulja, Vukica Vukas, Andrijana Pajović) pod nazivom Moguća realnost se sastoji od 22 kolor fotografije. Projekat predstavlja zbir misli koje kreiraju svet unutar nas. Takav svet postaje stvarnost onoga trenutka kada počnemo da ga gradimo izvan intime sopstvenih razmišljanja, očekivanja ili strahova. Specifičnost slike (fotografije) je to što je ona na neki način paralelni univerzum kao što je to i svet unutar nas. Ona se odnosi na pojavnosti, ona gradi novi svet koji pozajmljuje neke elemente iz onoga što nazivamo realnošću, zaogrće ih iluzijom, beleži tragove objekata. Ali ona jeste pokazna, može se videti, neretko i opipati, i za razliku od misli to je čini delom realnosti.
 
Vukica Vukas (1983, Beograd)
Pohađala Akademiju umetnosti BK u Beogradu, smer fotografija u klasi profesora Milana Aleksića i diplomirala 2009. godine. Iskustvo sticala kroz samostalni umetnički i profesionalni angažman. Član ULUS-a od 2013. godine. Živi i radi u Beogradu.
 

 
Jovana Trkulja (1984, Beograd)
Srednju školu za dizajn završila na odseku za grafički dizajn. Diplomirala je na Akademiji umetnosti BK u Beogradu, odsek fotografija, u klasi prof. Milana Aleksića 2010. godine. Dobitnica Vidovdanske nagrade za studenta generacije na katedri za fotografiju za 2006 godinu. Radila je kao fotograf u dnevnom listu Borba. Učestvovala u izradi kataloga za Sportski savez Srbije i fotografisala za sajtove klubova Magacin i Office pub u Beogradu
 
 
Andrijana Pajović (1979, Podgorica)
Završila Akademiju umetnosti Beograd, Beograd, katedra Fotografija, u klasi prof. Milana Aleksića. Učestvovala na više rezidencijalnih programa, Casa dell'arte, Bodrum, Turkey, Blumen Artist-in-Residence Program. Lajpcig, Nemačka, Program studentske razmene: Ecole Supérieure des Beaux-Arts, Nim, Francuska. Dobila nagradu: SOTIRI, Internacionalna nagrada za mlade fotografe “A Touch of Violence“, Tirana, Albanija

Osmislila i realizovala kustoski koncept Moguća realnost (Galerija Eurocentar, Beograd - izložba umetničke fotografije osam mladih autora iz Srbije) i Boje Afrike (Tržni centar Zira, izložba fotografija i maski pet eminentnih umetnika). U statusu samostalnog umetnika od 2014. Član ULUS-a od 2014. Trenutno na master programu Univerziteta umetnosti Beograd, katedra za kulturnu politiku i menadžment (UNESCO)