235 km/100 godina: srpski i austrijski umetnici danas
U Savremenoj galerija Zrenjanin 11. avgusta 2014. godine otvorena je izložba dvanaestoro austrijskih umetnika: Kirsten Borchert, Ruth Brauner, Petra Buchegger, Andreas Dworak, Martina Funder, Cornelia König, Georg Lebzelter, Rosa Roedelius, Kurt Spitaler, Robert Svoboda, Gerlinde Thuma, Michael Wegerer.
  Izložba je organizovana u okviru festivala savremene umetnosti  Dunavski dijalozi 2014 i deo je saradnje između srpskih i austrijskih umetnika. Naziv izložbe nosi reference na istoriju - 1914 - 2014 - zajednička istorija kao činjenica koja zauzima mesto u kolektivnoj memoriji Srbije i Austrije - u kontrastu sa ili suočavajući se sa sadašnjicom da su geografski ove dve zemlje veoma blizu, samo 235km od granice do granice.
Na otvaranju izložbe su govorili: Sunčica Lambić-Fenjčev, kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin, Gerlinde Thuma i Cornelia König, kustoskinje izložbe, Vesna Latinović, direktorka festivala Dunavski dijalozi 2014 i galerije Bel Art iz Novog Sada. Otvaranju izložbe prisustvovao je i dr Nikolas Keler, direktor austrijskog Kulturnog centra u Beogradu