REZULTATI KONKURSA ZA IZLAGAČKI PROGRAM U
SAVREMENOJ GALERIJI ZRENJANIN ZA 2017. GODINU


Nа konkurs Sаvremene gаlerije Zrenjаnin zа sаmostаlnu, аutorsku izložbu i predаvаnje iz oblаsti sаvremene vizuelne umetnosti zа 2017. godinu konkurisаlo je 52 umetnikа, umetničkih grupа, istoričаrа umetnоsti i аutorа izložbi.

Prihvаćene su izložbe Gorana Simjanovskog i Miloša Milićevića, Grafike i Marjana Marića, Transponovanje.GORAN SIMJANOVSKI I MILOŠ MILIĆEVIĆ, GRAFIKE

 
Umetnici u svojim radovima preispituju pojam egzistancije čoveka. Izražavajući se ličnim rukopisom razgrađuju motive stvarnosti odlazeći u snoviđenje i fantaziju. Razlike u njihovom izražavanju su estetske prirode dok je traganje za nestvarnim svetovima podsvesti esencija njihovih suštinskih sličnosti.
Goran Simjanovski (1991) i Miloš Milićević (1991) su izlagali na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
 

 

 


MARJAN MARIĆ, TRANSPONOVANJE


 

Marjan Marić (1979) se bavi istraživanjem redgenskog filma kao medija. Interesovanje za unutrašnjost forme, a ne spoljašnju estetiku dovodi ga do R.T.G. medija. Prvi radovi su figuralne skulpture rađene u gipsu i žici a zatim snimane na R.T.G. aparatu. Rezultat je transponovanje forme iz 3d. u 2d. Od tada u dosadašnjem radu bavi se objektima i instalacijama izvedenim u R.T.G. mediju.
Izlagao je na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.