MILOŠ MILIĆEVIĆ I GORAN SIMJANOVSKI

REFLEKSIJE

OPIS PROJEKTA

Egzistencija čoveka  pitanje je koje postavljamo svojim radovima. Njegova transformacija u jednu drugu vrstu vidljivo je oblikovana svojstvenim pravilima i traženjima formi. Izražavajući se ličnim rukopisom hteli smo da ragradimo motive stvarnosti odlazeći  u snoviđenje i nadrealni svet fantazme. Razlike koje postoje u načinu našeg izražavanja i same tehnike kao i predstavljanju problematike su vidljive, ali pitanje i idejnost  izmišljenih figura sugeriše na  oblikovanje ljudskog u jednu novu vrstu kojoj je duhovno biće istrgnuto.  Ostaju samo ljušture iliti segmenti nekada ljudskog oblika koje se razlažu paučinastim oblicima i flekama koje obuhvataju prostor oko figura kao i nju samu.  U slučaju grafika mašinski elementi zarobljavaju, a ujedno i čine figuru koja nosi ostatke čovekolikog ili ono što je ostalo od nekadašnjeg bića.
Razlike u našem  izražavanju estetske su prirode ali traganje za nestvarnim svetovima podsvesti esencija su naših suštinskih sličnosti. 

MILOŠ MILIĆEVIĆ

Rođen u Užicu 1991. godine.
Završio Umetničku školu u Užicu. Završio osnovne i master akademske studije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, odsek grafika u klasi profesora Miodraga Mlađovića.
Izlagao na kolektivnim izložbama od kojih treba spomenuti Hong Kong Graphic Art Fiesta 2014, 12. međunarodni grafički bijenale Suva igla Užice 2015, 4. internacionalni salon grafike Kraljevo 2016, izložba studenata master studija FLU Gradska galerija savremene umetnosti Smederevo 2015. kao i samostalnu izložbu u Narodnom muzeju u Užicu.
Izložba u Savremenoj galeriji Zrenjanin je treća samostalna izložba.

milos.milicevic333@gmail.com


 

 

GORAN SIMJANOVSKI

Rođen u Beogradu 1991. godine.
Završio Umetničku školu u Užicu. Završio Tehnoart u Beogradu, Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi profesora Radomira Kneževića, osnovne i master akademske studije.
Izlagao na kolektivnim izložbama od kojih treba spomenuti izložbu u kući kralja Petra I 2013, kao i učešće na likovnoj koloniji Gest u Sečnju 2014. i 2016. i samostalnu izložbu u u Narodnom muzeju u Užicu 2016. godine.
Izložba u Savremenoj galeriji Zrenjanin je treća samostalna izložba.

goransimjanovski@gmail.com

 
Izložba će biti otvorena do 29.03.2017.